onsdag 28 september 2011

Mer mys

Från Bokmässan direkt till Yasuragi, faktiskt (Familjesemester innan avfärd, jag tror de tänkte att om de skulle få med mig på spa fick de tala mitt språk). Solid Japankitsch för hela slanten! Men ganska likt ett riktigt Ryokan -Japanskt traditionellt inn- ändå kan jag säga som har erfarenhet av, största skillnaden att Yasuragi var betydligt renare (och det var faktiskt sängar, även om de var planterade direkt på golvet för exotismens skull).
Men - de hade en mangautställning! Härligt! Hade jag haft lite stake hade jag försökt mig på en förhandling att få in Svensk Manga här, men ser ett fönster för framtida exponering av genren.
Nu var det ju inte det jag skulle göra, utan stressa av och hitta mig själv i en varm bassäng istället. Det gick väl sådär; jag tog med jobbet, men jobbade inget, så en liten seger!

Sammanfattning: Om man inte lyckas spara ihop till en hel Japanresa utan bara del av rekommenderas Yasuragi att bota den värsta abstinensen.





Read more...

söndag 25 september 2011

Mysmässa

Så har man gjort sin vet-inte-vilken-i-ordningen bokmässa! Vad kan det vara? 6e? Lika många gånger som jag varit i Japan? Mangamormor at your service! Men den var väldigt mysig, mässan.


Hej Bokmässan! Torsdag kväll blev jag INTE insläppt, så gick direkt till Bonniers pressmingel istället eftersom jag inte kunde gå på deras middag nästa kväll. Bonnier och Kartago var båda onda och placerade sina middagar på samma kväll. Som att välja mellan hela släkten och bästa vännen. Varför måste dom göra så?

Det bästa med Bonniers pressmingel var presentpåsarna man fick när man gick! Gratis är gott sa ena delen av mig, du ska flytta och har inte råd att betala övervikt på planet sa den andra, som vann. Den senare ångrade sig bittert när jag kikade i Lina Neidestams påse som innehöll Nina Hemmingsson (alltså hennes bok, de har ju ändå en budget att förhålla sig till). Goddamn it!

Fredag på mässan och Seriescenen i full gång, men jag var snäll mot mitt överjobbade flyttstressade sönderpluggade jag och tackade nej till allt ifrån att rita zombieporträtt till seriebattle, utan skulle _bara_ signera. Ungefär som jag måste lära mig jag ska tacka nej till _alla_ uppdrag nästa år. Amen!

Kartagos signeringschema i mässtidningen! Heja Kartago.

Navigerat till hemma på mässan. Stor skylt hjälper den med -7 i synfel (jag).

80 spänn för SS är ett fynd! Fynd säger jag!

Fredagen var även Kims födelsedag varför jag tog på mig finklänningen och han sin bästa vietnamesiska kostym. Fint ska det va! I bakgrunden Kolik förlag som spottar ur sig böcker just nu.

Kim och Nina fick sen Adamson statyetten av Svenska Serieakademin. Sjukt väl förtjänat!

Efter sigering incheckning på hotellet, där jag upptäckte var förlagets pengar är, tydligen på två gigantiska dubbelsängar. O_o

Ska hit. Typ. Varför är det lättare att hitta i Tokyo än Göteborg? Är det för att jag alltid är full på bokmässan?


Hursom, hittade tillslut Kartagos middag, en fantastisk lokal med guldstatyer och blomsterarrangemang som kändes lite som tillhåll för en rikare 80-tals sekt, kanske nån form av tempelorden. Dessutom jättetrevligt folk...

...som alla var glada.
Sen drogs det vidare varav jag inte kommer ihåg annat än att jag ritade en karikatyr av Magnus Uggla som var kanske det fulaste jag någonsin ritat, ståendes i en bar. Men han hade ju ingen referensram och vet inte hur fint jag kan rita om jag bara får googla först, skriva ut och teckna av, så kanske kom undan med det ändå.


Lördag. Den här boken har jag varit med i. Intressant när man går runt på mässan och upptäcker bortglömda synder.

Men - det bästa med hela mässan var att jag fick träffa Linda <3 Linda var min bästa kompis när jag gick serieettan, vi bodde i förorten kroksbäck, hade kafferep, var arga och startade en fightclub som aldrig hade några möten. Ack nostalgin! Vi hade inte setts sen dess, vad är det, 7 år? Ja herregud. Finast var det i alla fall!

Heja Natalia och Jo och Häxfolket! :D

Signering i full gång hos Kartago.

Fick den här jättefina teckningen av Kjersti Mansås! Tack <3 Fint att se dig!

Efter den var jag tvungen att kasta mig på tåget till Malmö och panik-flytta-ut ur min lägenhet Låser för sista gången! Hejdå lägenheten, hej Japan! Om jag landar i en till naturkatastrof nu så är det bara inte meningen.

Read more...

lördag 17 september 2011

Bunny



Fick den här av Natalia som hejdå-present/good-luck-for-japan-charm; och hon har sytt den! Det är en kanin som förtjänar att synas av en större massa! Så fin...

Men det är ju dit jag ska nu igen, Japan (Jag menar det! blir 7e gången nu!) och en av de tusen saker jag har pysslat med sen jag kom tillbaka från min mycket otippat jordbävningskatastrofala resa i våras är att försöka ta mig tillbaka, men denna gången för att plugga klart japanskan. Nu har jag fått visum, fixat biljett och jodtabletter, så det är bara att åka, vilket jag gör den 6/10 och stannar i ett år. Right...

Så igår var avskedshäng och utrensning av saker, mest manga. Speciellt Love Hina känner jag inte jag behöver mer i mitt liv. Någonsin.

Behövs inte.

Men innan Japan bokmässa och skitmycket jobb! Skitmycket jobb PÅ bokmässan! Jag tror jag måste ta med datorn och jobba hela mässan förutom de totalt 60 min som jag ska signera. Allt går bara man dricker kaffe.

Read more...

tisdag 13 september 2011

Bokmässan

Den kommer varje år, är påskafton för branschfolket (Bologna är julafton), regelbundet som menstruation på p-piller; jag pratar givetvis om BOKMÄSSAN.


Detta blir mitt sista officiella framträdande (lol) innan jag drar till Japan igen för ett år, och jag tänkte inte göra så mycket, mest hänga i Kartagos monter, prata osammanhängande och beundra mitt förlag i aktion, så kom förbi och häng med oss!
Och givetvis - signering. Med klippdockor - snälla påminn mig!

Så här kommer det, Kartagos signeringsschema:

FREDAG 23:E SEPTEMBER

14.00 Henrik Lange

14.30 Carina Kågström och Åsa Ekström

15.00 Hans Lindström

15.30 Jan stenmark och Daniela Wilks

16.00 Fredrik Skavlan

16.30 Charlie Christensen

17.00 Jan Lööf

17.30 Nina Hemmingsson

18.00 Eric Ericson

18.30 Martin Kellerman

LÖRDAG 24:e SEPTEMBER

10.00 – 10.45, Seminarium (LÖ1000.7)

Med Nina Hemmingsson, Fredrik Skavlan, Carina Kågström och Hans Lindström

12.30 Fredrik Skavlan

13.00 Carina Kågström och Daniela Wilks

13.30 Jan Stenmark

14.00 Jan Lööf

14.30 Henrik Lange och Åsa Ekström

15.00 Hans Lindström

15.30 Charlie Christensen

16.30 Nina Hemmingsson

17.00 Martin Kellerman

17.30 Eric Ericson

Söndag 25:e september

14.00 – 14.45, Seminarium (SÖ1400.7)

Med Jan Lööf och Rolf Classon

Det händer givetvis en massa annat på bokmässan också, men jag har ingen koll och rekommenderar istället att kolla in Seriefrämjandets seriescen för info, som den eminenta Fanny håller i.
Tyvärr blir det alltså inga fler konvent för mig denna hösten, jag har bara inte tid T_T
Gomen ne.

Read more...

torsdag 8 september 2011

inspirationsfoton kyrkogårdar

Gick igenom gamla foton och hittade dessa från England och Australien.
Twilight släng dig i väggen! När jag gör min gothromantiska vampyrmanga ska det se ur så här.


Read more...

tisdag 6 september 2011

Mera fanart ^_^



Mer fanart i galleriet igen! Denna gången från Desirée Thunberg. Så himmla fin! Det är roligt att nästan alla har Christoffer som favoritkaraktär ^_^
Fast det är klart, han är ju grym. Nån gång borde jag göra en spinoff med hans syndiga äventyr...

Read more...

måndag 5 september 2011

Rockgrejen

Fick mail från min fina kompis Jan i London att hans kompis Tess hade hittat mina ikeatyger och sytt kanske världens coolaste Rockjacka inklusive löshår.





Jan has the look.

Av allt jag sett av tygerna vinner denna jacka med hästlängder.

Jan har för övrigt skrivit ett supergulligt blogginlägg om min över en bild jag gjorde till hans födelsedag, men grejen var att bilden han gjorde till min födelsedag var mycket finare. Den är tyvärr nedpackad i en låda i en källare tillsammans med resten av mitt liv, men den porträtterade mig som den kvinnliga mangaversionen av Clark Kent, kan man säga, mangatecknare på dagen och mansslukerska på natten, ha ha! Önskar jag kunde berika bloggen med ett foto på underverket, men får nöja mig med att skryta lite om Jans andra verk istället.
Jan är en av dessa fantastiska serietecknare som gör feministiska serier utan att det är en grej, det råkar bara vara tjejer som gör allt som killar gör och det är inget konstigt med det, och tecknar dessutom skjortan av alla medans han gör det.
Han ligger bakom bilderna i Drift, kom nyligen ut med ascoola noveletten Några Feta och syns för närvarande i sveriges hetaste serietidning Utopi.

Åsa rekommenderar:








Read more...

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström



  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP