måndag 30 november 2009

men vad i...?(=)/&&%€



Jaha. Här har man äntligen skrivit klart manus -nästan- och sätter sig ner för att teckna nöjd och glad och naiv, bara för att inse att man nu har ett nytt problem - mer text än bilder.
Se ovanstående uppslag - mer text än en rysk sekelskiftsroman.
Det är ju _inte_ manga.
(notera att jag har hjärtlöst censurerat texten för att den är full av spoilers; men man kan ändå räkna tecken, om man har mycket fritid)

Men satan om jag gör om det här kapitlet! icke. Man får väl lära av sina misstag istället. Så nu blir det till att korta ner texten och dialogen i resten av bokens manus, som lutar åt att vara väldigt väldigt textbaserat. Och jag har inte utrymme eller tid att låta texten accompanjeras av lämpligt antal bilder -_-
Det är lite nu man tänker det hade varit bra att ha någon som läste, korrade och gav feedback, även om hittils varit nästan lyrisk över att få jobba utan uppsyn (läs: släppas lös). Det är inget jag har varit bortskämd med, tecknat åt andra som jag gjort större delen av karriären. Och att någon ska gå in och peta i/lobotomera mitt hjärtebarn har tagit emot, men det är väl oundvikligt.

Jonna, är du sugen?

Read more...

söndag 29 november 2009

Veckans snacks no 2



Min huskamrat Dans rocky road cookies och öl :) Yum.
Dan tycker också det är trevligt att överraska mig med delikatesser från det lokala bageriet när jag sitter och jobbar i köket. Jag kan inte annat än att hålla med.

Ok, nästa blogginlägg ska bli seriöst, jag lovar.

Read more...

tisdag 24 november 2009

Veckans snacks



Snickers flapjack, eller vad jag tror är englands motsvarighet till japans grön te/sweetpotato/cherryblossom kitkat-chocklad. Coolt!

London i love you! ^___^
*yosh, manus*


Read more...

söndag 22 november 2009

ett manus att fördriva tiden

ja jag ska vara ärlig, jag har egentligen inget att skriva.

Men det går framåt! 5 sidor i veckan är planen, och nåja, det är väl inte alltid vi kommer upp i den önskade kvoten, men något blir det i alla fall.
Anledningen är att vissa dagar i veckan just nu måste gå åt till att färdigställa manus - något jag har haft från maj på mig att ta tag i, men effektivt förträngt till sista stund (så pass att det nu tar tid av tecknandet. dumt). 

Att gå från stadiet av att ha en film i huvudet av en viss scen till att bryta ner den i dialogform, få in den i ett sammanhang, knyta ihop alla lösa trådar, skriva manus för partierna mellan dessa små "filmer" och slutligen göra sidlayout är en extremt slitsam och tålamodsprövande process.
Speciellt som jag bestämde mig för att ha serien i kapitelform; alltså måste allt passas in i 20 sidors kapitel också, manus brytas på lämpligt ställe där ett kapitel tar slut etc.

Men nu börjar jag se en helhet i eländet; har gjort så pass mycket sidlayout att jag vet ungefär vilket utrymme jag har att jobba med i boken. 
Och jag kan ju säga så pass att bok två kommer om inte bli längre så i alla fall ha betydligt fler seriesidor än ettan, ojoj O_o 
Vill gärna få med extramaterialet denna gången också dock.

Oj vilket ostrukturerat och tråkigt inlägg! Men serietecknandet är inte alltid vitsigt (fast första 40 sidorna av andra boken tenderar att bli ett djupdyk i slapstick, där har vi vitsigheten antar jag. Uh... nåja manga handlar ju om extremer)...

Read more...

torsdag 12 november 2009

janne gillar mig ^_^


Så mycket att jag fick denna tidiga julklapp: en naken pojk med en liten pistol! Som ny vårdnadshavare av pojken ska jag ta väl hand om honom, mata honom med döda kaniner och skryta om hans prestationer för vänner och bekanta.

Som en god mor.

I sammanhanget kan också nämnas att jag känner mig extra hedrad eftersom Janne hellre ritar söta flickor med stora vapen (och/eller bröst).
Tack Janne! Du blir bara grymmare och grymmare tecknare!

Read more...

tisdag 10 november 2009

jag tror det är dags att bjuda på lite...


Förhandstitt på fler sidor ifrån bok 2 ^_^

Och sen är jag ju i london nu och måste visa vilket fantastiskt träd som står på vår bakgård


Coolt och episkt eller hur! Annars är det alltså kapitel 2 på boken som jobbas på nu, och vi är djupt nere i slapstick träsket kan jag säga, oj oj... men jag tror det kan behövas just nu. Humorn är nästan på den nivån det är så dåligt att det blir bra... 


Read more...

onsdag 4 november 2009

Fler recensioner :)

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

Read more...

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström



  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP